DMR_1600_475

”DEN MUSIKALSKE REJSE”

Er også lidt af en eventyrrejse og her har vi den store glæde, at kunne præsentere, 2 af det Kgl. Teaters mest betydningsfulde personligheder:

Sopran ELSEBETH DREISIG og Bass-Baraton PER HØYER.

Disse vil føre os på en rejse fra store klassiske værker, til operetter og musical´s.

“DEN MUSIKALSKE REJSE” – d. 23.11.2024 – kl. 20:00 – evt m/buffet kl 18:00.

Læs mere  om vores solister HER!

DMR_SØ_700_500

Sopran, Elsebeth Dreisig.

Elsebeth er en af Danmarks førende freelancesopraner.

Hun har sunget alle de store sopranroller, der hører det lyriske fag til. Nemlig de skønne kvinder fra f.eks. Mozarts, Puccini og Verdis operaer. 

Der har været bud efter ElsebethDet kgl. Teater (Operaen), Den Jyske Opera, Opera Hedeland, Den Fynske Opera og Den Ny Opera.

På Operaen, Malmø Opera, Opera Hedeland og Den Jyske opera har Elsebeth med stor succes sunget hovedpartiet i bl.a. Puccinis opera ”Madame Butterfly”.

Elsebeth havde også, i 2019, stor succes i rollen som Kleopatra i operaen af samme navn, af den danske komponist August Enna.

Derefter sang Elsebeth rollen som Cio-Cio-San igen, denne gang på dansk, med Operaen i Svendborg på Svendborg Havn. Det blev også en stor personlig succes for Elsebeth.

I 2022 havde Elsebeth stor succes i partiet som Dronning Margrethe den 1. Det var operaen ”DrømmeDøden”, komponeret af den fremadstormende komponist og cellist, Josefine Opsahl, som blev skabt i forbindelse med fejringen af Kalmarunionen. Operaen blev opført på bl.a. Kalmar Slot og på Det Kgl. Teater.

Elsebeth har sunget med alle landsdelsorkestrene og nytårsaften 22/23 var Elsebeth solist med DR-symfoniorkestret ved de traditionelle Nytårskoncerter. Koncerterne blev transmitteret direkte i DR P2 og også på DR1, TV.

De seneste år har Elsebeth udvidet sin koncertform til det mere intime miljø og holder mange hjemmekoncerter både hos sig selv og hos fok, der gerne vil have solisten helt tæt på.

Elsebeth modtog i maj 2023 det meget prestigefyldte legat: Elisabeth Dons mindelegat.

Det kan ikke søges.

Det gives til kvinder, der er ansat ved Den Kongelige Danske Opera, allerede sangligt og dramatisk, har gjort en stor indsats på denne, samt til kvinder udenfor operaen, som stræber mod dette mål, og hvis fremragende talent og sanglige og dramatiske evner gør det sandsynligt, at de vil være i stand til at gøre en stor indsats på operaen, idet det understreges, at legatets formål i lige så høj grad er at højne Den Kongelige Danske Opera som at støtte og fremhjælpe talentet.

 

Per Høyer ( Bas-bariton )

Uddannet ved Kbh. Universitet og privat ved John Guttmann Sørensen.

Som en af sin generations mest alsidige sangere, har P.H. et repertoire der dækker hele den musikalske palet.

I flere perioder har P.H. arbejdet som free-lance sanger i Europa og har der ud over været fast tilknyttet operaen i Nürnberg (1992-95) og København (1995-2008).

Inden for opera har P.H. først og fremmest sunget en lang række hovedpartier i det italienske fag og har i koncertsammenhæng en bred vifte af de største oratorie og vokalværker bag sig.

P.H. har indsunget lydspor til flere film, senest synkronisering af ”Gaston” fra The Beauty and the Beast samt ”Jethro” i Prince of Egypt.

P.H. modtog i august 1991 Victor Borges Musiklegat, i august 1993 Aksel Schiøtz’ Mindelegat, i januar 1998 Einar Høyvalds Fondslegat, i april 2002 Wilhelm Herolds Mindelegat, i juni 2002 Kgl. Kammersanger Otto Steenbergs Legat og i november 2008 Torben Anton Svendsens Mindelegat. I november 1998 blev P.H. udnævnt til Ridder af Dannebrog.